3 Strategier För Att Spåra Din Marknadsföring Online – Restaurangverksamhet

Om du använder sociala medier för din restaurang, måste du spåra din försäljning och försöka knyta den direkt till din marknadsföring online så du vet vad som fungerar. Nedan följer tre strategier för att spåra dina annonser från att vara online till att bli klirr i kassan:

1. Använd Facebook Offers för lätthanterliga erbjudanden – Detta är ett sätt att integrera ett rabatterbjudande direkt i ett inlägg och sedan samla data av detta erbjudande över tiden.

Facebook Offers skapas via Ads Manager och visas för potentiella kunder som kan klicka på knappen ”Get Offer” för att ta del av erbjudandet. Dessa personer har sedan möjlighet att dela de erbjudanden de gillar med sina Facebook-vänner, vilket innebär att vi kan nå ut till fler människor genom organisk (gratis) spridning. Facebook Offers kan riktas mot specifika målgrupper, precis som all annan Facebook-annonsering och ger mätbara resultat. 

2. Samla data från din hemsida – Det är möjligt att spåra alla handlingar på din hemsida baserat på trafik som kommer från dina Facebook-inlägg och annonser. Du måste ju då givetvis ha en länk i din annons som tar kunden från Facebooksidan till din hemsida. Genom att integrera en Facebook pixel på er hemsida, får ni tillgång till all information om hur era besökare beter sig. Du kan tex se när besökarna ladda ner en meny, bokar bord, köper ett presentkort eller registrera sig för er email-lista/nyhetsbrev och du kan sen skapa annonser och erbjudanden riktade mot dessa specifika personer.

Du kan även spåra länkar genom att använda bitly.com så att du vet att dina länkar i inlägg och annonser fungerar och driver kunder till hemsidan.

3. Använd E-postmarknadsföring med digitala kuponger och rabattkoder. Genom att skicka ut erbjudanden så som rabattkoder eller kuponger via mail kan du få bra koll på vad som fungerar eller ej. Du kan se exakt hur många som öppnat ditt mail, sett ditt erbjudande och löst in kupongkoden. Du kan nu analysera resultatet och optimera i realtid vilket ger dig möjlighet att direkt jämföra effektiviteten av olika erbjudanden och se vilka som konverterar bäst.

Ett tips på en bra och prisvärd plattform man kan använda för att skapa erbjudanden i form av digitala rabattkoder och kuponger är Woobox.com

Hoppas de här 3 tipsen kan komma till användning! Det finns ju såklart en uppsjö av andra bra sätt att få bättre koll på hur dina inlägg och annonser sköter sig. Jag vill gärna höra dina synpunkter eller om du använder dig av andra kreativa sätt att spåra dina FB annonser!

Kör hårt!

Christian


Btw, om du vill ha hjälp med att få fler kunder till din restaurang så är det bara att ringa eller skicka ett mail. Vårt expertisområde är just marknadsföring åt verksamheter inom Hotell & Restaurang där vi jobbar mycket med att få större bokningar så som företagsevent, födelsedagar och bröllop. Telefon 031-3607565. Email: info@dreamhillmarketing.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *