Konsten Att Tjäna Pengar – Din Inställning Spelar En Stor Roll

De flesta drömmer om ett liv där pengar inte är ett ständigt orosmoment utan något man har i överflöd. Men när det kommer till att förändra ens ekonomi krävs det inte bara hårt jobb utan också att man går till botten med hela ens föreställning om vad pengar och rikedom faktiskt betyder. Många verkar vara fast i invanda tankebanor som att ’tjäna mycket pengar är fult’ och något man inte bör försöka sig på. Men som alla vet är ju pengar faktiskt ganska bra att ha. Det finns oändligt mycket gott man kan göra om man har ett välfyllt konto. Då inte bara för att hjälpa sig själv utan för att också hjälpa familj, vänner och andra människor till ett bättre och rikare liv på alla plan.

Nedan är 10 ’tankesätt’ som Steve Siebold, författare till ”How Rich People Think” delade med sig i en artikel för Business Insider. Steve är en ’self-made’ mångmiljonär, expert på mental träning och här nedan visar han några av hans bästa tips för hur man bör tänka när det kommer till att tjäna mer pengar:

1. I en fri marknadsekonomi, kan vem som helst tjäna så mycket pengar som de bara vill.

2. Din bakgrund, utbildningsnivå eller IQ är irrelevant när det gäller att tjäna pengar.

3. Det snabbaste sättet att tjäna pengar är att lösa ett problem. Ju större problem du löser, desto mer pengar kommer du att tjäna.

4. Lyssna inte till nejsägare som säger att livet är en ständig kamp och att man ska nöja sig med det lilla man har.

5. Ställ in dig på att tjäna mer pengar. Och för detta måste man tänka stort. 1.000.000, 5.000.000, eller varför inte 10.000.000?

6. Bli av med rädslan för att vilja tjäna pengar och börja se värdet av vad pengar faktiskt kan ge: frihet, nya tillfällen och möjligheter, överflöd.

7. Att vara rik är inte ett privilegium. Att vara rik är en rättighet. Om du skapar massiva värden för andra, har du rätt att vara så rik som du vill.

8. Vänta inte på att din tur ska komma. Du kommer inte att bli upptäckta, bli räddad eller rik genom en yttre kraft. Om du vill ha tillgång till mer pengar måste du ta saken i egna händer. Ingen kommer komma till din undsättning.

9. Sluta oroa dig att få slut på pengar och fokusera på hur man kan göra mer. Att ständigt oroa sig för pengar är inget sätt att leva. Dröm om pengar istället!

10. Sluta intala dig själv att det ligger utanför din kontroll i att bli rik. Sanningen är den här: att tjäna pengar är ett insiderjobb.

Om du känner att du har en osund inställning till att tjäna pengar kan det kanske vara en bra idé att börja ersätta din gamla tankebanor med nya. Varför då inte ta råd från en som intervjuat 1200 av de rikaste människorna på jorden?

Dreamhill Marketing hjälper dig och ditt företag att tjäna mer pengar med hjälp av beprövade marknadsföringsstrategier som genererar nya kunder månad ut och in. Vill du veta mer? Klicka HÄR för mer information. 

Väl mött!

Christian Harrysson, CEO – Dreamhill Marketing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *